Project IX (a) Oktoberfest Brakel (b) Altena Streekfestival

Na deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade staat de Jeugdfanfare Altena (JA!) gelijk na de zomer klaar voor een nieuw project. In het najaar van 2022 verzorgt de Jeugdfanfare een optreden op het Oktoberfest in Brakel en neemt het deel aan het Altena Streek Festival.

Het Oktoberfest in Brakel vindt plaats op donderdag 22 september 2022. Hier zal de Jeugdfanfare in twee blokken van een half uur muziek spelen in het thema van het Oktoberfest. Daarnaast zullen we goed worden verzorgd met hapjes en drankjes. Dit optreden zal geheel in stijl worden uitgevoerd doordat iedereen in Tiroler kledij op het podium wordt verwacht.

Na dit optreden gaan we verder met de voorbereidingen voor het Altena Streek Festival. Dit wordt gehouden op zaterdag 15 oktober 2022 in Dorpshuis Tavenu te Nieuwendijk. We spelen een aantal stukken welke we ook al hebben uitgevoerd op het Oktoberfest, aangevuld met stukken die we speciaal hiervoor zullen instuderen. Het stuk ''Where Eagles Soar'' van Steven Reineke zal door de jury worden beoordeeld.

Het totale programma voor het Streekfestival is als volgt:

  • Where Eagles Soar - Steven Reineke
  • La Suerte de los Tontos - Johnny Richards arr. Jord Spruyt
  • Innuendo - arr. Rieks van der Velde
  • Böhmischer Traum - Norbert Gälle arr. Siegfried Rundel
  • Guus Meeuwis Medley - arr. Rubin Jurgens