Wat is JA! ?

Je hebt onze naam wellicht al enkele keren zien opduiken: 'Jeugdfanfare Altena!'. Onze naam verraadt al veel van wie wij zijn en wat we doen. Wij zijn een jeugdorkest met fanfarebezetting gevormd door jonge, enthousiaste muzikanten uit het land van Heusden & Altena en iets daar buiten. Omdat 'JA!' een ambitieuze groep is en wij graag op niveau muziek willen maken, heeft bijna iedereen minimaal zijn/haar B-diploma. 

Wij zijn niet een echte vereniging waar je lid van kunt worden, maar een projectgroep waar je aan deel kunt nemen. Ieder project duurt ongeveer 4 maanden en studeren we nieuwe muziek in. Aan het einde van het project verzorgen we verschillende optredens. Als je meer wilt weten over de projecten vind je meer informatie onder het kopje 'projecten'. 

Ron van Vuuren is de initiator van 'JA!'. Begin jaren '90 was Ron zelf muzikant bij het Zuid Nederlands Jeugdfanfare Orkest. Hij had daar zulke mooie herinneringen aan dat hij al jaren met het idee rondliep om iets soortgelijks te doen. In de zomer van 2016 kreeg dit handen-en-voeten. In augustus 2016 vond de eerste proefrepetitie van 'JA!' plaats.  Er waren toen 9 muzikanten aanwezig. Inmiddels is 'JA!' uitgegroeid tot een groep van ongeveer 40 muzikanten en zijn er (ruim) zes projecten uitgevoerd. 

'JA!' is het projectorkest van Stichting Jeugd en Muziek Altena.