Project V (2e helft 2018)

De fusie van de gemeentes Aalburg, Woudrichem en Werkendam was de basis voor het 5e project van JA!: de wereldpremière het door Leon Vliex gecomponeerde 'Elementa'. In deze compositie , waaraan de door JA!-deelnemer Fleur Groenenberg de titel 'Elementa' is gegeven, heeft Leon Vliex kenmerken van de huidige drie gemeentes muzikaal verwerkt en laten samenvloeien, waarna de fusie van deze gemeentes een feit was. 

In augustus 2018 werden de partijen en midi-file van Elementa verspreid onder de deelnemers van JA, met de opdracht om alles strikt geheim te houden om zo te voorkomen dat niet-betrokkenen van JA al kennis met Elementa zouden maken alvorens de première op 5 januari 2019. 

Om goed beslagen ten ijs te komen op de premièredag, hebben we een ruime voorbereidingstijd gehad. Net als bij project IV zijn er gastdocenten ingevlogen om iedere sectie verder te helpen bij het perfectioneren van de muzikale uitvoering. Voor de slagwerksectie is, evenals bij project IV, Frank de Jong afgereisd naar Woudrichem, René Hendrickx nam de saxofoonsectie onder zijn hoede, Waldo van Wijk heeft zijn kennis en kunde gedeeld met het groot koper en Henk van Loon zette de puntjes op de i bij het klein koper.